top of page
98344964_278992503236445_687080604981788

Specialisaties:

Vroedvrouw

Babymassage

Voetreflexologie

Lactatiekundige IBCLC

Postpartum consulente

Draagconsulente

Regio: Hombeek - Berchem - Mortsel - Eppegem - Hofstade - Zemst - Elewijt - Weerde - Mechelen - Muizen - Perk - Steenokkerzeel - Kampenhout - Berg - Schiplaken - Humbeek - Beigem - Grimbergen - Melsbroek - Vilvoorde - Houtem 

0496 / 12 79 59

dorien@hetwonder.be

DORIEN

Ik ben Dorien en woon in Zemst. Als kind had ik 2 dromen, bloemist worden of iets in de zorgsector. Dat laatste fascineerde mij echter omdat ik mijn mama aan het werk zag als thuisverpleegkundige. In mijn jonge jaren kwam de keuze voor vroedvrouw naar boven. Na mijn studies in Hasselt verhuisde ik in 2000 voor de job en liefde naar Antwerpen. Ik woon ondertussen in Zemst, maar blijf toch een Limburgse .

 

Na enkele jaren ervaring te hebben opgedaan in het ziekenhuis, ben ik in 2004 gestart als zelfstandige vroedvrouw in bijberoep. De verhalen en aanmoedigingen van collega’s hebben mij overstag doen gaan om deels zelfstandige vroedvrouw te worden.  Nu zijn we 15 jaar later en heb ik mijn rugzakje voldoende gestoffeerd met allerlei nuttige diploma’s om de mooiste job ter wereld naar behoren te kunnen. De lach van een baby of een traan van de mama hebben mijn leven helemaal verrijkt. Het is ook dat wat mij de energie levert waardoor ik de job elke dag vol ‘goesting’ doe.

Het halen van het specialisatiediploma als lactatiekundige IBCLC zorgt ervoor dat ik mama’s ten volle kan begeleiden en ondersteuning kan geven bij borstvoeding.

De job die ik deeltijds uitoefen in het Sint-Vincentius ziekenhuis te Antwerpen, zorgt voor een bijkomende aanvulling in mijn beroepsleven. Daarnaast ondersteun ik ook mama's in de emotionele kant van het mama zijn/worden als postpartum-consulente.

Naast dat drukke bestaan kan ik genieten van de rust door een bezoekje aan het restaurant of er op uit trekken samen met mijn vriend of vriendinnen.

Dorien

NATHALIE

0479 / 93 48 09

nathalie@hetwonder.be

Ik ben Nathalie. Sinds 2018 woon ik in Berg (Kampenhout) op de grens met Elewijt.

Samen met mijn man Thomas heb ik 3 dochters; Laura (2016), Emily (2018) en ons sterrenkindje Elena*, zij werd na 15w zwangerschap geboren in 2022.

 

Oorspronkelijk wou ik graag juf worden, na 1 jaar hogeschool werd het me echter duidelijk dat dit toch niet helemaal bij me paste. Ik begon dus in 2006 aan een opleiding als vroedvrouw; bevallingen doen, op materniteit meedraaien, … ik vond het allemaal geweldig. Alleen bleken shiften toch echt mijn ding niet te zijn. Na een stage bij Kind & Gezin in mijn laatste jaar kon ik de dag na mijn afstuderen daar dan ook starten in 2010. Eerst in het Antwerpse, tijdens mijn zwangerschappen kort op de ICT-afdeling en de laatste jaren in Kampenhout & Steenokkerzeel.

 

Door zelf kindjes te krijgen leerde ik veel bij, werd ik milder en besefte ik dat het ouderschap toch niet altijd allemaal even rooskleurig is als het er soms op sociale media uitziet.

Ik gaf zelf in totaal 5j borstvoeding en heb denk ik alle kwaaltjes ook wel minstens 1x meegemaakt. Van overproductie naar te weinig melk, borstontstekingen naar borstvoedingagitatie. Mijn beide dochters hebben ook ruim 1,5j samen gedronken. Een vroedvrouw die je goed begeleidt in al die moeilijke (en makkelijke) momenten is dan ook goud waard.

 

Onze beide dochters hebben hun eerste levensjaren (en eigenlijk ook ver erna) geleefd in een draagdoek/-zak. In 2021 heb ik me dan ook bijgeschoold tot draagconsulent zodat ik ouders de handige tips & tricks kan leren en kan laten genieten van hun baby’tje zo dichtbij te mogen voelen. (en zo je handen vrij te hebben voor al die andere dingen)

 

Na Elena*’s geboorte voelde ik dat mijn professionele carrière stilaan een andere weg uit ging. Na bijna 14 jaar bij Kind & Gezin waag ik dan ook de sprong naar het leven van een zelfstandige vroedvrouw.

Ik hoop je bij te kunnen staan in het proces naar ouder worden en in die o zo kwetsbare periode na de geboorte van je kind. Ook als het niet helemaal zoals verwacht verloopt ben ik er voor jullie.

Nathalei_edited_edited.png

Specialisaties:

Vroedvrouw

Basisopleiding draagconsulente

Regio: Kampenhout – Berg –Buken - Nederokkerzeel -  Steenokkerzeel - Humelgem - Wambeek – Machelen - Diegem – Elewijt – Eppegem – Zemst - Eppegem – Weerde – Hofstade - Vilvoorde – Melsbroek – Zaventem – Kortenberg - Erps-Kwerps -  Boortmeerbeek – Hever – Schiplaken – Haacht – Keerbergen - Wespelaar – Rijmenam – Bonheiden – Muizen

Kelly
98330198_722945265176711_277409581000084

Regio: Zaventem – Sterrebeek – Nossegem – St. Stevens-Woluwe – Kraainem – Moorsel – Kortenberg – Everberg – Meerbeek  – Erps-Kwerps – Steenokkerzeel – Nederokkerzeel – Berg – Perk – Eppegem – Vilvoorde – Koningslo – Machelen – Diegem

Specialisaties:

Vroedvrouw

Draagconsulente

Kolfconsulente

0494 / 35 58 91

joyce@hetwonder.be

Ik ben Joyce, 30 jaar en woon in Zaventem.

 

Als kind wou ik “later” graag babysitter worden, tot ik op de leeftijd kwam waarop ik met de teleurstelling geconfronteerd werd dat dit geen echt beroep was. Ik zorgde al van jongs af aan graag voor mensen rondom mij. Tijdens mijn middelbare studies leek een job als vroedvrouw dan ook echt iets voor mij: toch een beroep gevonden met baby’s/kinderen dacht ik toen. In 2011 begon ik deze studie met volle moed. Al heel snel had ik door dat vroedvrouw-zijn niet enkel rond baby’s draait, maar vnl. rond de begeleiding en zorg van mama’s (en hun partners), Z-A-L-I-G dit is echt iets voor mij! Na verschillende stages op materniteit, verloskamer, neonatale, prenatale raadpleging en echografie, bij een zelfstandige vroedvrouw en Kind & Gezin studeerde ik dan in 2014 af als vroedvrouw. Helaas was werk vinden op dat moment niet even gemakkelijk en besloot ik als verpleegkundige te werk te gaan in een rusthuis. Ik dacht toen bij mezelf “ooit wil ik zelfstandige vroedvrouw worden, maar dan wil ik meer weten over het opgroeien en de gezondheid van peuters, kleuters en kinderen”. Met deze gedachte, in combinatie met het gemis van de schoolbanken, besloot ik om nog de opleiding pediatrische verpleegkunde te volgen.

 

In 2016 zette ik dan, met behulp van een collega vroedvrouw en gynaecoloog, de stap om als zelfstandige vroedvrouw in bijberoep te werken. Ik betrapte mezelf erop dat ik het vroedvrouw-zijn enorm miste en genoot voor de volle 100% van elk huisbezoek. “Ik wil dan ook voor de volle 100% vroedvrouw zijn”, dacht ik toen bij mezelf en besloot om te solliciteren in het AZ Jan Portaels ziekenhuis in Vilvoorde waardoor ik op 4 juni 2019 startte als vroedvrouw. Ik ben zowel werkzaam op materniteit, verloskamer als de neonatale afdeling, wat voor een leuke variabiliteit zorgt.

 

Naast mijn liefde voor het vroedvrouw-zijn ben ik altijd al gepassioneerd geweest door dragen. Een baby wordt een hele zwangerschap lang gedragen, waarom zou dat na de zwangerschap niet gewoon doorgezet kunnen worden? In het voorjaar van 2020 volgde ik een opleiding tot draagconsulente.  Ik hoop op deze manier ouders de geweldige voordelen en mijn liefde van dragen mee te geven. 

Sinds begin 2023 kan je bij mij ook terecht voor kolfconsulten. 

JOYCE

Joyce
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page