top of page
98344964_278992503236445_687080604981788

Specialisaties:

Vroedvrouw

Babymassage

Voetreflexologie

Lactatiekundige IBCLC

Postpartum consulente

Draagconsulente

Regio: Hombeek - Berchem - Mortsel - Eppegem - Hofstade - Zemst - Elewijt - Weerde - Mechelen - Muizen - Perk - Steenokkerzeel - Kampenhout - Berg - Schiplaken - Humbeek - Beigem - Grimbergen - Melsbroek - Vilvoorde - Houtem 

0496 / 12 79 59

dorien@hetwonder.be

DORIEN

Ik ben Dorien en woon samen met mijn vriend Filip in Zemst. Als kind had ik 2 dromen, bloemist worden of iets in de zorgsector. Dat laatste fascineerde mij echter omdat ik mijn mama aan het werk zag als thuisverpleegkundige. In mijn jonge jaren kwam de keuze voor vroedvrouw naar boven. Na mijn studies in Hasselt verhuisde ik in 2000 voor de job en liefde naar Antwerpen. Ik woon ondertussen in Zemst, maar blijf toch een Limburgse .

 

Na enkele jaren ervaring te hebben opgedaan in het ziekenhuis, ben ik in 2004 gestart als zelfstandige vroedvrouw in bijberoep. De verhalen en aanmoedigingen van collega’s hebben mij overstag doen gaan om deels zelfstandige vroedvrouw te worden.  Nu zijn we 15 jaar later en heb ik mijn rugzakje voldoende gestoffeerd met allerlei nuttige diploma’s om de mooiste job ter wereld naar behoren te kunnen. De lach van een baby of een traan van de mama hebben mijn leven helemaal verrijkt. Het is ook dat wat mij de energie levert waardoor ik de job elke dag vol ‘goesting’ doe.

Het halen van het specialisatiediploma als lactatiekundige IBCLC zorgt ervoor dat ik mama’s ten volle kan begeleiden en ondersteuning kan geven bij borstvoeding.

De job die ik deeltijds uitoefen in het Sint-Vincentius ziekenhuis te Antwerpen, zorgt voor een bijkomende aanvulling in mijn beroepsleven. Daarnaast ondersteun ik ook mama's in de emotionele kant van het mama zijn/worden als postpartum-consulente.

Naast dat drukke bestaan kan ik genieten van de rust door een bezoekje aan het restaurant of er op uit trekken samen met mijn vriend of vriendinnen.

Dorien

KELLY

0472 / 58 50 92

kelly@hetwonder.be

Ik ben Kelly samen met mijn vriend Andy zijn wij sinds maart 2019 de trotse ouders van onze lieve zoon Warre.

 

Als kind droomde ik ervan om later te mogen werken met kinderen, toen ik hoorde dat er een opleiding vroedkunde bestond wist ik meteen: ‘dat wil ik doen’, ‘ik wil vroedvrouw worden!’.

Zogezegd zogedaan, ik startte de opleiding aan de hogeschool in Leuven en behaalde mijn diploma in Juni 2014. Na vele binnenlandse stages op zowel materniteit, verloskamer als neonatologie deed ik een buitenlandse stage van 3 maanden in Suriname. Daar is mijn interesse voor de thuiszorg enorm gegroeid. Ik besloot na het behalen van mijn diploma om te gaan werken als verpleegkundige, op dat moment waren er niet veel vacatures of plaatsen voor vroedvrouwen in de ziekenhuizen. In die tijd werden vele vrienden en kennissen zwanger en stond ik hen bij met raad en daad. Tot één van hen zei : ‘Kelly, je moet hier iets mee doen, jij moet zelfstandige vroedvrouw worden’. Ik miste het werken als vroedvrouw dus zette ik in 2017 de stap om als zelfstandige vroedvrouw in bijberoep te starten.

 

Helaas was zwanger worden voor mij niet zo vanzelfsprekend, na enkele operaties en een lange IVF periode was het eindelijk zover en mocht ik onze zoon in mijn armen sluiten. Na de geboorte van Warre heb ik beslist om niet terug te keren naar de verpleging maar de stap te zetten naar volledig zelfstandig zijn.

99060855_1158555864483810_51310573868275

Specialisaties:

Vroedvrouw

Regio: Kampenhout – Berg – Steenokkerzeel – Machelen – Elewijt – Eppegem – Zemst – Weerde – Hofstade - Vilvoorde – Melsbroek – Zaventem – Boortmeerbeek – Hever – Schiplaken – Haacht – Keerbergen - Wespelaar – Rijmenam – Bonheiden – Muizen

Kelly
98330198_722945265176711_277409581000084

Regio: Zaventem – Sterrebeek – Nossegem – St. Stevens-Woluwe – Kraainem – Moorsel – Kortenberg – Everberg – Meerbeek  – Erps-Kwerps – Steenokkerzeel – Nederokkerzeel – Berg – Perk – Eppegem – Vilvoorde – Koningslo – Machelen – Diegem – Haren

Specialisaties:

Vroedvrouw

Draagconsulente

0494 / 35 58 91

joyce@hetwonder.be

Ik ben Joyce, 26 jaar en woon in Zaventem met mijn vriend Niel en ons hondje Bailey.

 

Als kind wou ik “later” graag babysitter worden, tot ik op de leeftijd kwam waarop ik met de teleurstelling geconfronteerd werd dat dit geen echt beroep was. Ik zorgde al van jongs af aan graag voor mensen rondom mij. Tijdens mijn middelbare studies leek een job als vroedvrouw dan ook echt iets voor mij: toch een beroep gevonden met baby’s/kinderen dacht ik toen. In 2011 begon ik deze studie met volle moed. Al heel snel had ik door dat vroedvrouw-zijn niet enkel rond baby’s draait, maar vnl. rond de begeleiding en zorg van mama’s (en hun partners), Z-A-L-I-G dit is echt iets voor mij! Na verschillende stages op materniteit, verloskamer, neonatale, prenatale raadpleging en echografie, bij een zelfstandige vroedvrouw en Kind & Gezin studeerde ik dan in 2014 af als vroedvrouw. Helaas was werk vinden op dat moment niet even gemakkelijk en besloot ik als verpleegkundige te werk te gaan in een rusthuis. Ik dacht toen bij mezelf “ooit wil ik zelfstandige vroedvrouw worden, maar dan wil ik meer weten over het opgroeien en de gezondheid van peuters, kleuters en kinderen”. Met deze gedachte, in combinatie met het gemis van de schoolbanken, besloot ik om nog de opleiding pediatrische verpleegkunde te volgen.

 

In 2016 zette ik dan, met behulp van een collega vroedvrouw en gynaecoloog, de stap om als zelfstandige vroedvrouw in bijberoep te werken. Ik betrapte mezelf erop dat ik het vroedvrouw-zijn enorm miste en genoot voor de volle 100% van elk huisbezoek. “Ik wil dan ook voor de volle 100% vroedvrouw zijn”, dacht ik toen bij mezelf en besloot om te solliciteren in het AZ Jan Portaels ziekenhuis in Vilvoorde waardoor ik op 4 juni 2019 startte als vroedvrouw. Ik ben zowel werkzaam op materniteit, verloskamer als de neonatale afdeling, wat voor een leuke variabiliteit zorgt.

 

Naast mijn liefde voor het vroedvrouw-zijn ben ik altijd al gepassioneerd geweest door dragen. Een baby wordt een hele zwangerschap lang gedragen, waarom zou dat na de zwangerschap niet gewoon doorgezet kunnen worden? In het voorjaar van 2020 volgde ik een opleiding tot draagconsulente.  Ik hoop op deze manier ouders de geweldige voordelen en mijn liefde van dragen mee te geven.

JOYCE

Joyce
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page