top of page

KINDERWENS

oie_transparent.png

Een kindje krijgen is niet altijd zo van zelfsprekend, het is daarom heel belangrijk om alvorens je zwanger bent goed geïnformeerd te worden.

Tijdens een preconceptioneel consult beantwoorden wij graag al jouw vragen en geven je extra informatie rond voeding en gewoontes tijdens de zwangerschap.

 

Neem gerust met ons contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

ZWANGERSCHAP

Zwangerschaps opvolging

Tijdens een normaal verloop van de zwangerschap kan de vroedvrouw samen met jouw gynaecoloog en/of huisarts de zwangerschap opvolgen. Tijdens een eerste gesprek maken we kennis met elkaar, leggen de werking van onze praktijk uit en maken een elektronisch dossier aan. We nemen de tijd voor een medische controle van o.a. je gewicht, bloeddruk, urine, harttonen van de baby, enz.. en beantwoorden met plezier al jouw vragen. Alles wordt genoteerd in je zwangerschapsboekje, zo garanderen we een goede samenwerking met je

huisarts/gynaecoloog.

 

Wat neem je mee tijdens deze controle?

 • Zwangerschapsboekje indien je over eentje beschikt

 • Bloedgroepkaart en recente labo-resultaten

 • Klevertje van de mutualiteit

 • Jouw identiteitskaart

 
Voor een zwangerschapscontrole kan je rekenen op tussenkomst van je mutualiteit.

Check onze tarieven voor meer informatie.

Prenatale voorbereiding

Om jullie volledig voor te bereiden op de bevalling en kraamperiode bieden wij ook prenatale infosessies aan. Deze sessies kunnen zowel individueel als in groep met enkele koppels samen gegeven worden. Onderwerpen die aan bod komen zijn: het einde van de zwangerschap, arbeid en bevalling, het postpartum maar ook borst-en flesvoeding worden besproken. Je kan kiezen voor het hele pakket of 1 en/of meerdere van deze onderwerpen.

 

Voor specifieke borstvoedingsvragen of problemen verwijzen wij graag door naar Dorien, zij is lactatiekundige IBCLC. Meer info hierover vind je bij workshops.

zwanger_edited_edited_edited.png
Kinderwens
Zwangerschap
Kraamperiode

KRAAMPERIODE

Opvolging aan huis

Wanneer je na de bevalling het ziekenhuis mag verlaten, staan wij meteen voor je klaar. Wij komen

graag binnen de 24uur na thuiskomst bij jullie langs, ongeacht of jouw ziekenhuisverblijf 6uur,

één of meerdere dagen heeft geteld. Omdat het tijdens de eerste vijf dagen na de geboorte

belangrijk is om opgevolgd te worden, komen wij dagelijks langs. Na deze vijf dagen

spreken we samen af hoe frequent de volgende controles gepland worden. We houden

rekening met andere zorgverleners zoals kinderartsen, gynaecologen, Kind & Gezin,…  

 

We volgen nauwlettend medische parameters op van zowel moeder (bloeddruk,

baarmoederinvolutie, epsiotomie,…) als kind (gewicht, groeicurve,…). Zo kijken we of het herstel van mama goed verloopt, de baby goed drinkt, bijkomt, plast, stoelgang maakt, enzovoort. Dit alles wordt mooi genoteerd in jouw medisch dossier en het kindboekje dat je ofwel van ons ofwel van Kind & Gezin krijgt.

Indien gewenst kan ook de hielprik (Guthrietest) thuis uitgevoerd worden door de vroedvrouw.

 

Naast de fysieke gezondheid hechten wij ook belang aan jullie mentale toestand. Je kan bij ons terecht met al je vragen, onzekerheden, twijfels en ook tranen worden gedroogd.

 

Je kan voor de begeleiding van een vroedvrouw rekenen tot jullie kleine wonder zijn/haar eerste verjaardagskaarsje uitblaast.

 

Voor meer informatie rond tegemoedkoming verwijzen wij je graag door naar ons tarievenoverzicht.

sleeping-newborn-male-shoulder_1163-1817

Wens je graag borstvoeding te geven maar heb je nog vragen of ondervind je moeilijkheden? Aarzel dan niet om contact op te nemen met je vroedvrouw. Wij zullen jullie ondersteunen en helpen om er een geslaagd borstvoedingsavontuur van te maken.

 

Helaas loopt niet elk borstvoedingsverhaal zonder slag of stoot, ook dan kan je op je vroedvrouw rekenen, wij hebben zelfs een specialist in huis: Dorien! Zij is lactatiekundige IBCLC, bij borstvoedingsproblemen zal zij haar kennis in de strijd gooien en je op de gewenste manier verder helpen.

baby-drinking-from-chest_1218-538_edited
Borstvoedingsbegeleiding

Postpartum consulente

Misschien pakt het moederschap voor jou helemal anders uit dan je had verwacht.  Je worstelt met

allerlei gedachten, je voelt geen roze wolk ,soms twijfel je aan jezelf, als persoon, vrouw, mama.

Of je hebt het gevoel te verdrinken in drukte, emoties en/of schuldgevoel.

De druk van de maatschappij zorgt ervoor dat we het gevoel krijgen "de perfecte moeder en vrouw" te

moeten zijn. De combinatie van hobbies, sociale media, sociale contacten en het gezinsleven is niet

altijd even gemakkelijk.

Als vroedvrouw komen wij dagelijks in contact met vrouwen die worstelen met al deze duiveltjes.  Spreek je vroedvrouw aan wanneer je het even wat moeilijk hebt. 

Indien nodig kunnen wij samen met jou een traject doorlopen. We gaan samen de bergtocht aan, af en toe nog door een dieper dal maar als doel richting de top te gaan. De weg bergop terugvinden op jouw tempo.

Je moet geloven in jezelf, jezelf graag zien en je mag ze zeker zijn van jezelf. Want ook JIJ bent een perfecte mama, op jouw manier.

Contacteer ons gerust voor een warme babbel.

oie_transparent_edited.png
Workshops

WORKSHOPS

Voetreflexologie

Voetreflexologie wordt al eeuwenlang gebruikt om allerlei kwaaltjes te verhelpen. Zowel bij volwassenen en als baby’s. Deze behandeling kan gebruikt worden om de gezondheid te bevorderen. Het werkt preventief en kan pijn verminderen.

Het is een drukpuntmassage waarbij druk uitgeoefend wordt op reflexpunten en zones op je voetzolen. Deze staan in verbinding met organen en verschillende delen van je lichaam. Dit wordt weerspiegeld door de drukpunten op je voeten.

Stress en vermoeidheid ontregelen veel functies in ons lichaam zoals hormoonhuishouding, slaap, spijsverteringsstoornissen. Bepaalde klachten zoals: maaglast en rugpijn kunnen verminderen door een behandeling.

In een zwangerschap kan dit ondersteuning bieden bij misselijkheid, hoge bloeddruk, arbeid stimuleren….

Het is geen medische behandeling maar een aanvullende therapie.

Een sessie duurt gemiddeld 1u - 1u30min.

Zwangerschapscursus

De zwangerschapscursus is een interactieve groepscursus van maximum 5 koppels.  De  reeks  bestaat uit 3 avonden van telkens 2uur: arbeid en bevalling, dragen en borstvoeding.  De vroedvrouw geeft jou eerlijke informatie en begeleidt je in jouw zoektocht zodat je steeds de juiste, geïnformeerde keuze kan maken. 

We bespreken onder andere:

 • Wanneer moet ik naar het ziekenhuis?

 • Wat zijn contracties?

 • Hoelang duurt een arbeid?

 • Wat als mijn vliezen breken?

 • Vanaf wanneer mag ik mijn kindje in de draagdoek/-zak steken?

 • Welk draagsysteem past voor mij?

 • Welke soorten draagsystemen zijn er?

 • Hoe weet ik dat mijn kindje voldoende drinkt?

 • Hoe kan ik mij het beste voorbereiden op borstvoeding?

 • Moet ik al een kolfapparaat in huis halen?

De inforeeks gaat door in de praktijk in Zemst. Bekijk hier de beschikbare datums. 

Is zo'n groepsles niets voor jou? Spreek dan gerust jouw vroedvrouw aan voor een individuele infosessie.

Draagconsult

Wij leggen je op een interactieve manier uit welke draagsystemen er bestaan. 

Samen gaan we met jou op zoek naar de ideale drager voor jou en je kindje.

Er is de mogelijkheid om draagsystemen uit te proberen en et huren alvorens je zelf een drager aankoopt.

Heb je zelf een draagsysteem thuis liggen, maar weet je niet hoe hiermee aan de slag? Breng hem gerust mee en we bekijken met jou en je kindje hoe dit werkt.

 

Babymassage

Tijdens de workshop babymassage leer je verschillende massagetechnieken. Een massage is de beste manier om te ontspannen, zowel voor mama (of papa) als baby. Het brengt jullie dichter bij elkaar.

Een massage zal er ook voor zorgen dat je baby minder last heeft van buikkrampjes.

De workshop kan zowel in groep als individueel gevolgd worden.

Binnenkort komen de nieuwe datums voor de groepssessies vrij. O.w.v. Covid-19 geven wij geen collectieve workshops. Mail ons gerust voor een workshop via videocall.

Wil je liever een individuele workshop? Vraag er naar bij jouw vroedvrouw.

Kolfconsulten

Geef je borstvoeding en wil je graag af en toe een flesje moedermelk geven? Of  wil je werken en borstvoeding combineren door op het werk te kolven? Maar zie je het bos door de bomen niet in het ruime aanbod kolftoestellen? Dan ben je bij het Wonder aan het juiste adres! Wij bieden kolfconsulten aan waar je acht soorten kolven kan uittesten.  Wij hebben een ruim aanbod externe en interne kolven van welgekende merken Medela en Elvie, maar ook minder gekende merken zoals Youha, Horigen, Nutrea,... Tijdens dit kolfconsult krijg je uitgebreide uitleg over de toestellen, afgestemd op jouw noden. We gaan net zoals in een schoenenwinkel samen op zoek naar de kolf die jou het beste past. We leggen je ook uitgebreid uit hoe je een  voorraad moedermelk kan opbouwen in je diepvriezer zonder de melkproductie in de war te brengen of hoe je dat fulltime kolven op het werk nu juist moet aanpakken. Jouw gekolfde melk krijg je uiteraad op het einde van het consult mee naar huis.

 

Deze kolfconsulten gaan door in de praktijk in Zaventem. Maak gerust online jouw afspraak hier onder de categorie 'kolfconsult'. 

 • Black Facebook Icon
 • Black Instagram Icon
bottom of page